Meidän toimisto

Meidän toimisto 2

Meidän toimisto, näin kuvailisin tilitoimistoamme. Me olemme 11 hengen tiimi, jotka autamme asiakkaitamme kaikissa taloushallintoon liittyvissä asioissa. Meihin kuuluu vielä asiakasvastaanottaja Siru-koira ja vieraiden toimistoon tulosta hälyttävä Ilona eli Iltsu-koira. Meitä on vielä iso pomo, joka toistaiseksi on vielä Riihimäellä. Ja kuuluuhan toimiston vakituisiin kävijöihin, jotka tosin käyvät harvemmin, meidän taitava atk-tuki Mika ja tietysti siivooja. Verotarkastajat, onneksi tosi harvoin, ja tilintarkastajat, varsinkin keväisin, viettävät myös aikaansa toimistollamme.

Työaikamme on liukuva, joku aloittaa joskus aamukuudelta, joku tulee vasta kymmeneltä, mutta aamukahvit juomme yhdessä paikalla olevalla porukalla aina noin klo 8.30. Aamukahvilla kerromme aamun tapahtumista, liikenne, junan myöhästymiset, koirien tekemiset ja sää ovat yleisiä puheenaiheita, niin kuin varmasti monien muidenkin yritysten tauoilla.

Kahvitauon jälkeen alkaa sitten normaali työpäivä. Olen aina ajatellut, että paperityöt ovat itsessään tylsiä, mutta taustalla olevat asiakkaat laittavat paperit elämään ja asiakkaat tekevät työstämme mielenkiintoista.

Puolen päivän aikaan on lounastauko, jolloin jokaisella on omat eväät tai kaupasta haettu ruoka, joka mikrossa lämmitetään. Ja koirat saavat lounaaksi kanaluut. Sitten istumme yhteisen pöydän ääressä ja samalla, kun syömme, niin puhumme kaikesta mahdollisesta. Uusin 7 päivää -lehti on aina pienen kiistelyn aihe, kuka saa sen lukea ensin. Salatut elämät -TV-sarjan käänteet ja muidenkin tv-ohjelmien sisällöt ovat säännöllisiä jutun aiheita. Vain maanantaina puhumme oikeita työasioita, koska silloin on ruokatauon aikana viikkopalaveri, johon keräämme edellisen viikon aikana tulleet asiat, jotka pitää käydä yhdessä läpi. Silloin käymme läpi myös erikoistilanteita, joita kirjanpidossa on jollekin vastaan tullut.

Yleisesti ajatellaan, että kirjanpito on tylsistä tylsintä työtä, ja kirjanpitäjät ovat nuttura- ja silmälasipäisiä keski-ikäisiä huumorintajuttomia naisia tai slipoveri ja ruutupaita päällä olevia miehiä, joilla on lukulasit nenällä ja jotka eivät koskaan edes hymyile saatikka ymmärrä minkäänlaista leikinlaskua.

Me kirjanpitäjät olemme kyllä kaikkea muuta, ainakin meidän toimistossa. Työmme on mielenkiintoista, haastavaa ja välillä saamme olla vaikka salapoliiseja, että saamme rästissä olevan kirjanpidon kuntoon ja kaikki asiat siellä oikein. Eteemme tulee ongelmia, joihin vastauksen saaminen esim. verottajalta on liki mahdotonta. Kun soitamme verottajalle asiasta pari kertaa, niin joka kerta vastaa eri henkilö ja vastaukset ovat aivan erilaisia. Mutta aina kuitenkin jotenkin saamme asian kuntoon. Onneksi meillä on paljon yhteistyökumppaneita, esim. tilintarkastajat, jotka mielellään meitä auttavat ongelmatilanteissa. Kirjanpitäjä ei ole koskaan valmis tai kaikki tietävä. Aina tulee uusia asioita opittavaksi ja Arkadinmäki kyllä pitää huolen siitä, että lait muuttuvat joskus aika tiuhaan tahtiin. Olen sitä mieltä, että suuri osa työstämme on ihan rutiinia, mutta onneksi liki jokaiseen päivään tulee ongelmatilanteita, joita yhdessä pohdimme. Ja ihanat asiakkaamme tuovat oman mielenkiinnon työhömme, kun hyvin usein he tekevät ensin ja sitten me korjataan asia jälkeenpäin.

Työpäiväämme kuuluu myös oleellisena asiana asiakkaiden käynnit. Joku tuo vain materiaalin, joka tulee pikkupalaveriin ja joidenkin kanssa on jo etukäteen sovittu palaveri. Jokaiseen etukäteen sovittuun palaveriin keitämme tuoreen kahvin ja Siru on yleensä ensimmäisenä asiakkaan kanssa palaverissa.

Joskus meillä on koko porukalle tai vain muutamalle työntekijälle koulutuksia. Vakuutusasiat meille koulutetaan vuoden alussa , samoin tilinpäätöskoulutus on kaikille yleensä tammikuun – helmikuun vaihteessa. Web-koulutukset yleistyvät koko ajan ja niitäkin katsomme erilaisissa kokoonpanoissa aina, kun hyvä koulutus on saatavilla.

Meillä on hyvä toimisto ja mukavat työkaverit. Yhteishenki on loistava ja apua saamme työkavereilta aina, kun sitä tarvitsemme. Nauru raikaa välillä ja hurttia huumoria viljellään joka käänteessä.

On onni, kun on työpaikka, jonne on mukava tulla ja jossa on helppo olla!

Taloushallinnon ja kirjanpidon palvelut
Täytä lomake niin olemme sinuun yhteydessä
Copyright © 2021 FaktaCount
Vieritä ylös