ALV-palautuksissa taas myöhästymisiä

ALV-palautuksissa taas myöhästymisiä 2

Arvonlisäveron ilmoitusten käsittely on ruuhkautunut Verohallinnossa. Tästä johtuen viranomainen ei pysty maksamaan kaikkia alv-palautuksia ajoissa. Tällä hetkellä käsittelyssä on 3000:n yrityksen alv-palautushakemus. Viivästys ei kuitenkaan kaikkia näitä yrityksiä koske. Verottaja tiedotti ruuhkautumisesta 26. maaliskuuta.

Jotkut yritykset ovat joutuneet odottamaan alv-palautuksia jopa puolitoista kuukautta, vaikka lisäselvityksiä ei ole haettu. Myös ainakin yksi yritys on joutunut odottamaan rahojaan jopa kaksi kuukautta, kun palautuksista oli tehty kaksi lisäselvitystä.

Ennen arvonlisäpalautusten maksamista verohallinto selvittää asiakkaan oikeuden palautuksiin, mistä johtuen myös lisäselvityspyyntöjä tehdään. Verohallinto käsittelee tapaukset saapumisjärjestyksessä ja normaalisti käsittelyaika vaihtelee yhdestä kolmeen viikkoon.

Mikäli yrittäjä on laskenut palautuksissa menevän yhdestä kolmeen viikkoa, voi alv-palautusten viivästyminen aiheuttaa yritykselle maksuvaikeusongelmia. Varsinkin, jos se joutuu odottamaan isoa palautusta pitkään.

Lisää tietoa aiheesta löydät täältä: https://www.yrittajat.fi/uutiset/574010-alv-palautukset-taas-myohassa-jopa-2-kuukauden-myohastymisia

Taloushallinnon ja kirjanpidon palvelut
Täytä lomake niin olemme sinuun yhteydessä
Copyright © 2021 FaktaCount
Vieritä ylös